• hu
Nagykontrasztos nézet A+ 2020. július 11., szombat

Épül a Balaton első golfpályája

balatoniudules.hu

Meghosszabbítják a szezont: az idény márciustól novemberig tart. Jövő év nyarára készül el a Balatonudvari és Örvényes között épülő nemzetközi golfversenypálya, ami az első ilyen jellegű létesítmény lesz a magyar tenger partján. A magyar befektetők a balatoni szezon hoszszabbítását várják a golfturistáktól.

- Ezt a panorámát még Tiger Woods is megcsodálná - mutat körbe a Balatonudvari és Örvényes közötti 67 hektáros területen Sarlós Péter, a Royal Balaton Golf és Yacht Zrt. képviselője. Az öt magyar magánszemély és a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonában lévő cég a két balatoni település közötti területen 1,3 milliárd forintból egy 18 lyukú, nemzetközi golfversenyek megrendezésére alkalmas pályakomplexumot épít.

Sarlós Péternek a világ első számú golfjátékosára utaló megjegyzése nem tűnik túlzónak, ugyanis az első balatoni nemzetközi golfversenypálya már most, az építkezés ideje alatt is lenyűgöző. Egyrészt a méretei miatt, hiszen jelenleg ez a legnagyobb területű Balaton környéki beruházás, másrészt a természeti környezet miatt is: dombok, erdők, szőlőültetvények, egy elhagyott murvabánya, valamint a Tihanyi-félsziget és a Balaton látványa adja a hátteret.

Folytatás: http://www.nol.hu/cikk/421335/