Milyen szempontok szerint válasszunk porszívót?

Sokunknak csak akkor tűnik fel, hogy a porszívónk mennyire fontos feladatot végez el, amikor az meghibásodik, tönkremegy, és eltelik néhány nap, akár hét is, mire sikerül újat vásárolnunk.

Az, hogy számunkra melyik típusú porszívó lesz az ideális választás, teljesen egyéni kérdés.
Függ ez attól, hogy mennyi pénzt tudunk az adott készülékre rászánni, illetve attól is, hogy milyen gyakran porszívózzuk otthonunkat. Múlik még a lakásunk nagyságán is, illetve, hogy van-e elegendő helyünk arra, hogy egy nagyobb mérettel rendelkező porszívót tárolni tudjunk.

Milyen kínálat közül tudunk porszívót választani?

 Működését tekintve a porszívók között alapvetően 3 csoportot tudunk megkülönböztetni.
Ezek a hagyományos henger porszívók, az álló porszívók, illetve a vezetéknélküli készülékek.

Porszívó választás

Az álló porszívók tökéletesen megállják a helyüket olyan ingatlanban, ahol elég nagy az alapterület. Az egyik legnagyobb előnye, hogy rendkívül kényelmes a használata, hiszen hajolgatás nélkül toljuk magunk előtt. A legtöbb álló porszívó el van látva turbókefével is, mellyel még hatékonyabb lehet a takarítás.
Ez a típusú készülék kiválóan alkalmas akár függőleges felületek tisztítására is (ez jól jöhet például kárpitozott bútorok esetében).
Az álló porszívók kifejezetten jól teljesítenek szöszös felületeken, könnyen használhatóak kis helyen, akár lépcsőfordulókban is.

A henger porszívót valószínűleg mindenki ismeri, hiszen ez számít a hagyományos, „régi” típusú készüléknek, melyet használat során húzunk magunk után. Ezek a porszívók kedvezőbb áron vásárolhatóak meg, ennek köszönhetően ezt a típust is elég sokan vásárolják a mai napig.
Ezek a készülékek igen erős szívóerővel tökéletesen használhatóak akár szőnyegen is, jóval hosszabb tápkábellel vannak ellátva, mint az álló porszívók, ezért használatuk valamivel egyszerűbb. Általában halkabbak is az álló porszívóknál, és tökéletesek lehetnek mindennapi használat során.

A vezetéknélküli porszívók kifejezetten modern eszközök. akkumulátor töltéssel működnek, így kényelmesen bárhova magunkkal tudjuk vinni. Használhatóak akár lépcsőház, vagy autó takarítása során. Maga az eszköz rendkívül könnyű, körülbelül 1-2 kg, kompakt, és kis helyen is tárolható.

Íme néhány ismert márkájú porszívó, amelyek széles körben ismertek:

  • A Dyson porszívók innovatív tervezése és technológiája miatt híresek, amelyek magas teljesítményt és hatékonyságot nyújtanak.
  • A Shark porszívók a nagy teljesítményű szívóerőjükről és a nagy kapacitású porzsákjaikról ismertek, amelyek kiválóan alkalmasak a nehéz feladatokhoz.
  • A Miele porszívók magas minőségű anyagokból készülnek, és hosszú élettartamot és megbízhatóságot nyújtanak.
  • A Hoover porszívók hosszú múltra tekintenek vissza, és a felhasználók számára könnyen használható és hatékony készülékeket kínálnak.
  • A Philips porszívók széles körű funkcionalitást és kényelmi funkciókat kínálnak, például a vezeték nélküli technológiát, amely lehetővé teszi a használatot bárhol a házban.

Robotporszívó, kényelem